Λεωφορεία

Ανίχνευση πεζών και ποδηλατών με το Shield+

Οι οδηγοί υπεραστικών/τουριστικών λεωφορείων αντιμετωπίζουν ένα υψηλό καθήκον: να χειρίζονται με ασφάλεια οχήματα μεγάλου μήκους, να ξεπερνούν την περιορισμένη ορατότητα και να περιηγούνται σε δρόμους με μεγάλη κίνηση, κόμβους και διαβάσεις. Με όλες τις αποσπάσεις του αστικού περιβάλλοντος, εύκολα μπορεί ένας οδηγός λεωφορείου να μην εντοπίσει έναν πεζό ή ποδηλάτη σε τυφλό σημείο του οχήματος.

Το Mobileye Shield+ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει τα τυφλά σημεία οχημάτων μεγάλου μήκους και την παρεμπόδιση από τις κολόνες του σασί, βελτιώνοντας την ορατότητα του οδηγού και την ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα με συμφόρηση.

Το μέλλον της ασφάλειας των αστικών λεωφορείων, σήμερα

Σκεφτείτε: σε διάστημα μόλις πέντε ετών, η Εθνική Βάση Δεδομένων Μεταφορών των Η.Π.Α. ανέφερε ότι τα λεωφορεία μεταφορών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υπεύθυνα για πάνω από 65.000 τραυματισμούς. Με τους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης λεωφορείων, όπως ο DCAS, να διαπιστώνουν ότι οι περισσότερες συγκρούσεις τους θα μπορούσαν να αποφευχθούν, η ανάγκη για την τεχνολογία Mobileye είναι σαφέστερη από ποτέ.

Το Mobileye Shield+ είναι επέκταση πάνω στην ίδια βραβευμένη τεχνολογία ανίχνευσης ποδηλατών και πεζών που χρησιμοποιεί το αρχικό μας σύστημα αποφυγής συγκρούσεων. Χρησιμοποιώντας έως και τέσσερις έξυπνους οπτικούς πολύ-αισθητήρες, το Shield+ τοποθετείται στρατηγικά γύρω από το λεωφορείο για να ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες που ενδέχεται να χαθούν σε τυφλό σημείο πίσω από κολώνα του αυτοκινήτου – μπροστά, στην αριστερή και δεξιά πλευρά. Το Shield+ χρησιμοποιεί γωνίες δυναμικής ανίχνευσης για τη συνεχή παρακολούθηση του περιβάλλοντος οδήγησης και παρέχει οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο όταν οι πεζοί ή οι ποδηλάτες βρίσκονται στις ζώνες κινδύνου του λεωφορείου. Το σύστημά μας είναι τόσο προηγμένο, που είναι πραγματικά ικανό να διαφοροποιεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες από άψυχα αντικείμενα.

Με την ενεργοποίηση μεγαλύτερης αποφυγής συγκρούσεων, τόσο το αρχικό σύστημα Mobileye όσο και το Shield+ βοηθούν τις πόλεις να ανταποκριθούν στα πρότυπα που ορίζει το Vision Zero, το οποίο στοχεύει στη μείωση των θανάτων και των τραυματισμών στους δρόμους στο μηδέν, καθώς και το Smart City Challenge.

Κρίσιμο για την οδήγηση στην πόλη

Το Mobileye Shield+ παρέχεται μαζί με ένα σύστημα τηλεματικής για τη διαχείριση του στόλου προκειμένου να συγκεντρωθούν τα δεδομένα του οδηγού του λεωφορείου και οι τάσεις σύγκρουσης. Αυτό επιτρέπει στις πόλεις να εντοπίζουν τα σημεία εκείνα που θα μπορούσαν να απαιτήσουν βελτίωση της υποδομής.

Το σύστημα Mobileye εγγυάται επίσης ελάχιστες ψευδείς ειδοποιήσεις για να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο προσοχής του οδηγού όταν παρέχεται μια πραγματική ειδοποίηση. Μεταξύ των έξι προειδοποιήσεων και χαρακτηριστικών που ενσωματώνονται τόσο στο Mobileye Shield+ όσο και στα πρωτότυπα συστήματα, η προειδοποίηση σύγκρουσης πεζών και ποδηλατών είναι ύψιστης σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας μαζικής διέλευσης.

Η Προειδοποίηση Σύγκρουσης Πεζών προειδοποιεί τον οδηγό για τους πεζούς και τους ποδηλάτες σε επικίνδυνες ζώνες.

Ακόμη και όταν ο οδηγός δίνει πλήρη προσοχή στο δρόμο, η προσοχή των πεζών αποσπάται περισσότερο από ποτέ, π.χ. κοιτάζοντας τα τηλέφωνά τους και όχι εκεί που πηγαίνουν, στέκονται πάνω στη διάβαση και όχι στο πεζοδρόμιο, περνούν με κόκκινο κ.λπ. Η Προειδοποίηση Σύγκρουσης Πεζών παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για όλους.

The smart city challenge – Η πρόκληση για μια έξυπνη πόλη

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας ασφαλέστερων και αποδοτικότερων μητροπολιτικών υποδομών διαμετακόμισης, το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών υποσχέθηκε να διαθέσει μέχρι και 40 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει μια πόλη να καθορίσει τι σημαίνει να είναι μια “έξυπνη πόλη”. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί “η πρώτη πόλη της χώρας που θα ενσωματώσει πλήρως τις καινοτόμες τεχνολογίες – αυτοκίνητα με αυτόνομο σύστημα πλοήγησης, συνδεδεμένα οχήματα και έξυπνους αισθητήρες – στο μεταφορικό της δίκτυο”.

Εκτός από το βραβείο χρηματοδότησης ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ συνεργάστηκε με τη Mobileye για την εγκατάσταση του Mobileye Shield+ στα οχήματα του δημόσιου συστήματος λεωφορείων της νικήτριας πόλης. Το Mobileye Shield+ ευθυγραμμίζεται τέλεια με την κατεύθυνση αυτής της πρόκλησης και προσφέρει μια έτοιμη λύση για να πετύχουν οι στόχοι της. Ο εξοπλισμός των στόλων με το Mobileye Shield+ καθιστά τις πόλεις κοινωνικά πιο υπεύθυνες και δίνει στους ευάλωτους χρήστες και οδηγούς τη σιγουριά ότι υπάρχουν μέτρα ασφαλείας που τους προστατεύουν.

“Η συνεργασία του Υπουργείου μας με τη Mobileye ενισχύει σημαντικά αυτή την Πρόκληση, διαθέτοντας πρόσθετες παροχές στη νικήτρια πόλη ώστε να αναπτύξει περαιτέρω το μοναδικό της όραμα σχετικά με το πώς μοιάζει ένα πλήρως ενσωματωμένο δίκτυο μεταφορών, που κοιτάζει μπροστά.”

-Anthony Foxx, Γραμματέας Μεταφορών Η.Π.Α.