Εταιρείες – Φορτηγά

Η πιο προηγμένη τεχνολογία οδήγησης για τις πιο δύσκολες εργασίες.

Τα βαρέα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα οχήματα απαιτούν ιδιαίτερα εξειδικευμένους οδηγούς, δεδομένου ότι είναι συνήθως τα πιο δύσκολα οχήματα για ελιγμούς.

Αν και έχουμε τη μέγιστη εμπιστοσύνη στους οδηγούς και το στόλο σας, οι συγκρούσεις συμβαίνουν – όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Το Προηγμένο Σύστημα Υποστήριξης Οδηγών Mobileye προσφέρει την τελευταία εξέλιξη στην αποφυγή σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας το μοναδικό μας έξυπνο οπτικό αισθητήρα για να ελέγξει τον δρόμο εμπρός.

Ο οπτικός μας αισθητήρας υψηλής ανάλυσης είναι ένα μικρό μαύρο κουτί μεγέθους συσκευής ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων που τοποθετείται στο εσωτερικό του παρμπρίζ από όπου είναι σε θέση να επικοινωνεί με την οθόνη EyeWatch® (που βρίσκεται επίσης μέσα στην καμπίνα). Χρησιμοποιώντας ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις για μια σειρά διαφορετικών κινδύνων, όταν χρειάζεται να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση, το σύστημα στέλνει απλές ειδοποιήσεις μέσω μιας ευανάγνωστης για τον οδηγό απεικόνισης, αλλά και ηχητική ειδοποίηση.

Οι περισπασμοί και η κόπωση είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς στο δρόμο για τους οδηγούς μεγάλων φορτηγών, γι ‘αυτό και το σύστημα Mobileye αναγνωρίζει τι βρίσκεται στο δρόμο μπροστά σας:

-Άλλα οχήματα
-Ποδηλάτες
-Πεζοί
-Σημάνσεις οδοστρώματος
-Πινακίδες ορίου ταχύτητας

Αυτή η ευελιξία καθιστά το Mobileye ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με λειτουργία όλα-σε-ένα, που διατίθεται στους στόλους των οχημάτων σαν ένα πρόσθετο, ικανό να παρέχει προειδοποιήσεις και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο:

-Προειδοποίηση σύγκρουσης προς τα εμπρός
-Προειδοποίηση απομάκρυνσης από τη λωρίδα
-Παρακολούθηση της πορείας και προειδοποίηση
-Προειδοποίηση για σύγκρουση με πεζούς και ποδηλάτες
-Ένδειξη ορίου ταχύτητας
-Έξυπνος έλεγχος υψηλής δέσμης
-Πενθύμιση Σήματος για στροφή
-Δείκτης χαμηλής ορατότητας

Προειδοποιώντας τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο, τους δίνονται ζωτικής σημασίας δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσουν την οδηγική τους εμπειρία ώστε να αντιδράσουν καλύτερα και να αποφύγουν, ή τουλάχιστον να μετριάσουν, μια σύγκρουση. Επιπλέον, υπάρχουν ελάχιστες ψευδείς προειδοποιήσεις για να διασφαλιστεί ότι όλες οι ληφθείσες ειδοποιήσεις πρέπει να παίρνονται σοβαρά υπόψη.

Η συνολική εικόνα

-Το Mobileye βοηθά τους οδηγούς να μειώσουν τις συγκρούσεις, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στη μείωση των ασφαλίστρων και των προστίμων για μη συμμόρφωση.

-Ένας στόλος με εξοπλισμό Mobileye, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο μίλια στο ενεργητικό του, είχε μείωση του κόστους ανά μίλι και μείωση κατά 37% των συνολικών συγκρούσεων και άλλων περιστατικών.

-Ένα πιλοτικό πρόγραμμα Mobileye που περιλάμβανε 2.000 φορτηγά που οδήγησαν 47 εκατομμύρια μίλια είχε ως αποτέλεσμα μηδενικές συγκρούσεις, σε σύγκριση με τον αναμενόμενο μέσο όρο των 11-13 συγκρούσεων.

-Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ εκτιμά ότι περίπου 300 μοιραία περιστατικά θα αποτρέπονταν κάθε χρόνο με τη χρήση τεχνολογίας αποφυγής συγκρούσεων στα φορτηγά. Αυτό θα είχε επίσης ως αποτέλεσμα την πρόληψη οικονομικών ζημιών ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Άλλωστε, δεν είναι καλύτερο το «καμία σύγκρουση» από το «ασφαλέστερη σύγκρουση»;

Η NHTSA, η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας αναγνωρίζει στις μελέτες της ότι το 93% των συγκρούσεων οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα, και ακόμη και ο πιο προσεκτικός οδηγός μπορεί να απωλέσει την προσοχή του και να αφαιρεθεί . Αντί να σχεδιάζουμε για τα αποτελέσματα της απροσεξίας, δημιουργήσαμε έναν τρόπο να ξανακερδίσουμε την προσοχή του οδηγού.

Το μοναδικό σύστημα της Mobileye με οπτική βάση παρακολουθεί το δρόμο μπροστά από το όχημα:

-Αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες, σήμανση οδοστρώματος και πινακίδες ορίου ταχύτητας

-Αναλύει την περίσταση

-Προειδοποιεί τους οδηγούς για επικείμενη σύγκρουση,απομάκρυνση από τη λωρίδα ή άλλους πιθανούς κινδύνους.

Λαμβάνοντας τόσο οπτική όσο και ηχητική ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο, ο οδηγός είναι βέβαιο ότι θα λάβει γνώση και θα έχει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει.

Αν και η τεχνολογία του Mobileye είναι περίπλοκη, η λειτουργία του είναι απίστευτα απλή.

-Το σύνολο του συστήματος, που αποτελείται από δύο μόνο μέρη, τοποθετείται διακριτικά στο εσωτερικό του οχήματος

-Απαιτείται ελάχιστη εκπαίδευση οδηγών

Το Προηγμένο Σύστημα Υποστήριξης Οδηγών του Mobileye παρέχει ένα επιπλέον ζεύγος ματιών τόσο για έμπειρους, όσο και νέους οδηγούς. Έτσι δεν είναι τυχαίο που σχεδόν 15 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως είναι εξοπλισμένα με το Mobileye.