Αυτοκίνητα ιδιωτών

Ασφαλέστερα αυτοκίνητα, λιγότερες συγκρούσεις.

Τα αυτοκίνητα κάθε μέρα γίνονται ασφαλέστερα, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βελτιώνουν τις ζώνες ασφαλείας, τους αερόσακους και άλλα χαρακτηριστικά που προσφέρουν ασφάλεια στους οδηγούς.

Ενώ οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι προστατεύουν αποτελεσματικά τους οδηγούς μετά από μια σύγκρουση και έχουν αναμφισβήτητα ζωτική σημασία για τη διάσωση ζωών, τα νέα στάνταρντ της ασφάλειας των αυτοκινήτων επικεντρώνονται στην καλύτερη αποτροπή των συγκρούσεων.

Άλλωστε, δεν είναι καλύτερο το «καμία σύγκρουση» από το «ασφαλέστερη σύγκρουση»;

Η NHTSA, η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας αναγνωρίζει στις μελέτες της ότι το 93% των συγκρούσεων οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα, και ακόμη και ο πιο προσεκτικός οδηγός μπορεί να απωλέσει την προσοχή του και να αφαιρεθεί . Αντί να σχεδιάζουμε για τα αποτελέσματα της απροσεξίας, δημιουργήσαμε έναν τρόπο να ξανακερδίσουμε την προσοχή του οδηγού.

Το μοναδικό σύστημα της Mobileye με οπτική βάση παρακολουθεί το δρόμο μπροστά από το όχημα:

  • Αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες, σήμανση οδοστρώματος και πινακίδες ορίου ταχύτητας
  • Αναλύει την περίσταση
  • Προειδοποιεί τους οδηγούς για επικείμενη σύγκρουση,απομάκρυνση από τη λωρίδα ή άλλους πιθανούς κινδύνους.

Λαμβάνοντας τόσο οπτική όσο και ηχητική ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο, ο οδηγός είναι βέβαιο ότι θα λάβει γνώση και θα έχει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει.

Αν και η τεχνολογία του Mobileye είναι περίπλοκη, η λειτουργία του είναι απίστευτα απλή.

  • Το σύνολο του συστήματος, που αποτελείται από δύο μόνο μέρη, τοποθετείται διακριτικά στο εσωτερικό του οχήματος
  • Απαιτείται ελάχιστη εκπαίδευση οδηγών

Το Προηγμένο Σύστημα Υποστήριξης Οδηγών του Mobileye παρέχει ένα επιπλέον ζεύγος ματιών τόσο για έμπειρους, όσο και νέους οδηγούς. Έτσι δεν είναι τυχαίο που σχεδόν 15 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως είναι εξοπλισμένα με το Mobileye.